De picknick door de lens van de familie Aalberts

Klik hier voor de hoofdpagina van het verslag van de Picknick..
Klik hier voor de fotoreportage van Ad van der Aa.
Klik hier voor de fotoreportage van Wietze Bakker.


Zeer goed gehumeurd vertrokken Gijs (een oud-collega), Niels (mijn zoon) en ondergetekende -op een voor de zondag erg vroeg moment- vanuit onze woonplaats Westervoort richting Bunnik, om onze eerste picknick van de Mascotte mee te maken.
Bij aankomst in Bunnik werden wij getrakteerd op een prachtig aanzicht. Bijna alleen maar mooi gepoetste en blinkende automobielen stonden op gebroederlijke wijze ruim geparkeerd.Bij het parkeren vroeg een alleraardigste ‘Bentley-boy’ nog of wij het bezwaarlijk vonden als hij zijn Bentley naast een Rolls-Royce ging parkeren.Niels (14) was voor het eerst mee naar een bijeenkomst van ‘de Mascotte’ en keek zijn ogen uit naar al dat moois.Dat de opkomst hoog was, bleek in het hotel wel.Een werkelijk schitterende LHD met een UK-registratie.Sommige ‘Flying lady’s’ hebben blijkbaar een andere status, of worden daar juist tegen beschermd.Hoe druk het ook was op de parkeerplaats, er werd gewoon plaats gecreëerd.Bij Wibi Soerjadi aangekomen zagen we ook nog een tweetal exotische wagens die door andere fabrikanten in elkaar gesleuteld waren.In de vorm van een eerbetoon aan het landgoed stonden de bijpassende auto’s richting de villa geparkeerd. En in korte tijd was vrijwel het hele landgoed gevuld met RR’s & B’s.Voor de enkeling die niet aanwezig kon zijn, was eventueel nog een plaatsje vrij.


Vervolgens vertrokken we in colonne via een schitterende route langs het Slot van Zeist via de Woudenbergse weg richting het KNVB-centrum om vervolgens de route naar Huis ter Heide en lage Vuursche te volgen. Komend langs Paleis Soestdijk waar een beeld van Juliana en Bernhard in de voortuin staat, werd de route vervolgd naar Eenmes en Blaricum. Waar we tussen de landerijen en prachtige boerderijen reden en uiteindelijk via een hele gezellige dorpskern bij de picknickplaats aankwamen.Onderweg stonden mensen aan de kant van de weg om even stil te staan bij al het moois wat er zomaar door hun woonplaats reed. En werd er door andere automobilisten respectvol gewacht tot de colonne van ca. 100 Rolls-Royces en Bentley’s voorbij was.Teun stond hier het verkeer al te regelen, waardoor alle auto’s zonder al te veel oponthoud op efficiënte wijze werden geparkeerd en de picknick kon worden opgebouwd.In korte tijd was alles opgebouwd en werd er gezellig gegeten, gedronken en natuurlijk gekletst.


Gezellige en sfeervolle live-muziek gaf een extra dimensie. Er waren zelfs mensen die het nog authentieker wilden doen, er is zelfs een heuse 78-toeren platenspeler gesignaleerd die bijpassende muziek liet horen.


Het weer was ons over het algemeen redelijk goed gezind. Soms moesten we even schuilen onder de tent van de fam. Wagemaker. En anderen keken even op buienradar om te zien of het glas nog een keer gevuld moest worden of dat dat juist vanzelf gebeurde.


Na een gezellige dag was het uiteindelijk toch tijd om te vertrekken. Op de terugreis hebben we een hele zware regenbui gekregen, waarvan ik hoop dat die niet gevallen is op het picknickterrein. Voor het eerst reden wij met onze ShadowII door een hele zware bui, waarbij het water in een dikke laag op de snelweg bleef liggen. Gedurende deze regenbui viel ons op dat er een goede balans is tussen het gewicht van een RR en de bandenmaat. Het overige verkeer ging flink zachter rijden, maar voor de RR was dat geen directe noodzaak.

De landelijke picknick van ‘de Mascotte’ was een zeer geslaagd evenement. De diversiteit aan activiteiten op zo’n dag zorgen zeker voor een extra dimensie.
Klik op de foto hiernaast voor een filmpje van 2 vertrekkende wagens.
(Dit filmpje is 14 mb groot; het laden kan even duren)Tekst: Michiel Aalberts.
Foto’s: Michiel Aalberts, Niels Aalberts, Gijs Rijnberk.
Video: Niels Aalberts.


Klik hier voor de hoofdpagina van het verslag van de Picknick..
Klik hier voor de fotoreportage van Ad van der Aa.
Klik hier voor de fotoreportage van Wietze Bakker.

 

Bekijk alle evenementen op de kaart