Mascotteleden reizen naar het SauerlandOp 17 september 2017 rijden er vanuit het hele land prachtige Rolls-Royces en Bentleys richting Duitsland. Ze zijn op weg naar het Sauerland, een streek niet erg ver over de grens. Het wordt ook wel “Het land van de duizend bergen” genoemd.
Zo rond de klok van drie uur zijn de meeste mensen in het Alpinhotel in Grafschaft aangekomen. De groep bestaat uit 81 personen.

Bij aankomst staat er koffie/thee met appeltaart op ons te wachten. De leden begroeten elkaar alsof ze elkaar jarenlang niet hebben gezien. Vanaf het begin is het een vrolijke, hartelijke en blije groep. Er zijn een aantal leden bij die voor de eerste keer deelnemen aan zo’n evenement. In het begin staan ze nog wat onwennig rond te kijken, maar ook zij worden onmiddellijk opgenomen in de feestvreugde.
De Mascotte heeft twee eigen ruimten in het hotel gekregen, los van de andere hotelgasten. Zo konden we in een ruimte het ontbijt- of dinerbuffet vinden, de andere ruimte is het gedeelte om aan de gedekte tafels het eten te nuttigen. Het is niet nodig om een voor een de tafels naar de buffetten te halen, iedereen weet dat er genoeg is en het loopt helemaal vanzelf. Voor iedere dag is er een programma dat de avond ervoor op de deur geplakt wordt. Verscheidene leden maken er een fotootje van, zodat ze het steeds even kunnen inzien wat er te gebeuren staat.
 


Op maandag zou de bus om TIEN uur verschijnen. Nee, dus. Goed begin. Na twintig minuten komen er eindelijk twee bussen aan die ons naar Willingen brengen. Daar bezoeken we een glasblazerij. Van dichtbij kunnen we zien hoe dat in z’n werk gaat. De glasblazer legt het goed en rustig uit. Iedereen is onder de indruk.


Na een kop soep gaat bijna iedereen met de kabelbaan de Ettelsberg op. Het uitzicht is prachtig en het is gelukkig helder weer. 

Dinsdag rijden we naar Winterberg, drinken even wat bij hotel Der Brabander en gaan we met het toeristentreintje langs “belangrijke plaatsen”. Het is een hilarische boel in dat malle treintje.  

Woensdag verschijnen de bussen keurig op tijd om ons naar de boot te brengen, die ons over de Biggesee vaart. Wat een gezelligheid.
Na de boottocht brengen we een bezoek aan de Warsteiner brouwerij. We zien het bedrijf aan het werk, maar ontdekken dat er maar weinig mensen daadwerkelijk zichtbaar werken. Het meeste gebeurt door de computers. Na de rondleiding mogen we proeven.
 


Op donderdag bezoeken we een kunstsmederij. Interessant. Na de koffie/thee met een ongelooflijk groot stuk taart wandelen we door de tuin met de vele bronzen beelden.
 
Al met al kunnen we terugzien op een geweldig geslaagde week. Er waren zelfs een aantal leden die vroegen waar de volgende buitenlandse reis heen zal gaan. Tja, dat is nog niet bekend, maar dat betekent wel dat de deelnemers met plezier aan deze reis terugdenken. En wij ook!!!
 


Verslag: Ria Janssen-Hilhorst
Foto’s: Frans Janssen, Sylvia Krijgsman.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart