Laon Historique, 11-13 mei 2012 (vervolg)

Dit verslag is opgesplitst in twee pagina's. Dit is de tweede pagina. De eerste pagina kun je vinden door hier te klikken.


(Vervolg)
Omstreeks één uur komen we in Vervins waar in een grote hal in het centrum van de stad een lunch wordt verstrekt. Het hele stadscentrum staat vol met oldtimers.
De terugweg naar Laon verloopt in een rustig tempo en we melden ons tegen zes uur in de voormalige Franse kazerne waar het Concours d’Élegance gehouden wordt. Daar doet een vijftigtal auto’s aan mee, waaronder de onzen. Het thema van het weekend is ”Italiaanse auto’s” en de prijzen gaan dan ook naar 3 Italiaanse pronkstukken.
‘s Avonds wordt uiteraard weer goed en gezellig gedineerd.Zondagmorgen hebben we met onze auto’s Vip-plaatsen op het plein voor het Hôtel de Ville (stadhuis), te midden van Italiaanse en andere speciale auto’s. De zon schijnt en we kunnen op lange banken aan de koffie en later aan de lunch. Om elf uur worden we verwacht in de grote zaal van het Hôtel de Ville.De voorzitter van de organisatie, de burgemeester, en enkele personen uit de lokale en departementale politiek openen met vrolijke toespraken in de grote zaal van het stadhuis de bijeenkomst.


Het internationale gezelschap van oldtimerbezitters uit Frankrijk, Engeland, Schotland, Nederland en België onderhoudt zich geanimeerd met elkaar onder genot van een glas champagne.


Om twee uur start de rondrit door de oude stad op de berg en over de wegen op de stadswallen. We oogsten veel enthousiasme van het publiek langs de weg.

Na twee rondjes van zo’n 15 km stellen we onze auto’s weer op op het plein voor het Stadhuis. Wij en onze auto’s worden veelvuldig gefotografeerd door het geïnteresseerde publiek. Met gebrekkig Frans en/of Engels wordt informatie uitgewisseld. De rest van de middag wordt in de zon en op terrasjes doorgebracht. We maken gebruik van de parkeerplaats waar onze auto’s staan om daar vlak bij te dineren.Maandagmorgen vertrek omstreeks tien uur. We kijken nog bij een Gîte (B&B) in de buurt om plaatsen te reserveren voor volgend jaar, want de Mascotte-leden die dit jaar het festival hebben bijgewoond, willen in 2013 weer van de partij zijn.


Na het maken van foto’s vertrekken we in verschillende groepen huiswaarts. Onderweg prima weer en na een lunch in België geeft de TomTom de kortste route naar huis aan.
Verdere informatie:
- Meer informatie over Laon Historique op internet. Tik in: Laon Historique of La Montée Historique. Je leest dan ook verslagen van voorgaande jaren.
- Volgend jaar: La Montée Historique Laon in 2013: 18,19 en 20 mei 2013 (Pinksteren).
- Thema 2013: Amerikaanse auto’s. Elke bijzondere of klassieke auto (ongeacht bouwjaar) is welkom.
- Website van de organisatie: https://circuit.historique.free.fr/.


Tekst: Rob van den Beld
Foto's: Rob van den Beld, Annemieke Dekkers, Henk Engelsman.


Dit verslag is opgesplitst in twee pagina's. Hier eindigt de tweede pagina. De eerste pagina kun je vinden door hier te klikken.

Bekijk alle evenementen op de kaart