Laon Historique, 11-13 mei 2012

Dit verslag is opgesplitst in twee pagina's. U leest nu de eerste pagina. De tweede pagina kun je vinden door hier te klikken.


Na een eerste kennismaking in mei 2011 met de twintigste editie van de oldtimermanifestatie in het Noord-Franse Laon, besluiten 16 Mascotte-leden om in 2012 deel te nemen aan wat in Laon bekend staat als “La Montée Historique” (de historische beklimming).

Op vrijdag 11 mei 2012 vertrekken 2 groepen vanuit Dordrecht en Stein naar hotels in Laon. Behalve enkele files, verloopt de reis van ca 350 km voorspoedig.


‘s Avonds wordt uitgebreid gedineerd in een restaurant aan de voet van de kathedraal boven op berg in het middeleeuwse centrum van Laon.
Zaterdagmorgen vroeg op. Eerst de auto’s wassen en na het ontbijt naar de entree aan de rand van de stadswallen. Daar worden de auto’s opgesteld. De Nederlandse groep is aanwezig met 6 Rolls-Royces en 1 Bentley en we vallen wel op tussen ruim 600 voornamelijk Engelse auto’s.

De temperatuur is nog aan de lage kant en we gaan eerst aan de koffie.


Tegen 11 uur start een vrij lange rondrit door de omgeving ten noord-westen van Laon. Gelukkig blijft het de hele dag droog, met temperaturen van rondom de 16 graden.


Dit verslag is opgesplitst in twee pagina's. Hier eindigt de eerste pagina. De tweede pagina kun je vinden door hier te klikken.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart