Elzas reis 2019 door de bril van Wietze Bakker

 
Een grote groep leden van onze vereniging heeft deelgenomen aan de reis naar de Elzas.
Een aantal heeft de reis reeds op zaterdag ondernomen met een extra hotelovernachting, anderen hebben de kilometers in één keer afgelegd.

Zondag: aankomst.Onderstaand een kort overzicht van deze mooie week. De bijbehorende foto’s geven een goede sfeerimpressie.

Maandag: bezoek aan Ribeauvillé en Riquewihr.Dinsdag: 's morgens met de bus een bezoekje gebracht aan kasteel Haut-Koenigsbourg.
Een kort stukje geschiedenis van het kasteel: de nabij gelegen gemeente Sélestat had de ruines van het kasteel in 1899 aan de Duitse keizer Wilhelm II geschonken (Elzas was sinds 1871 Duits). Deze keizer heeft opdracht gegeven het kasteel te restaureren, hetgeen gebeurde van 1900 tot 1908. Het verdrag van Versailles (1919) wees ondermeer kasteel Haut-Koenigsbourg aan Frankrijk toe.De wederopbouw vond plaats van 1900 tot en met 1908...


Weer onderweg...'s Middags een bezoek gebracht aan Strasbourg (inclusief boottocht).Woensdag: een mooie rit gereden naar Col de la Schlucht (het hoogste punt van de Elzas).Terugreis naar het hotel via een pittoreske route, met een uitstapje naar Kaysersberg.
 
Donderdag: met de bus naar Colmar geweest. Voor de liefhebbers reed ook hier een treintje.

's Middags met de bus naar Ammerschwihr voor een wijnproeverij bij J.B. Adam.

Vrijdag: bezoek gebracht aan Cité de l‘Automobile, het automuseum in Mulhouse, gebouwd rond de Collection Schlumpf. Het museum heeft de meest uitgebreide verzameling Bugatti motorvoertuigen ter wereld.


 
Zaterdag: weer terug naar huis.

Nog even een korte check-up...


 
 
Fotoverslag: Wietze Bakker.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart