Elzas reis 2019 door de bril van Frans Janssen

 
Een grote groep leden van onze vereniging heeft deelgenomen aan de reis naar de Elzas.
Een aantal heeft de reis reeds op zaterdag ondernomen met een extra hotelovernachting, anderen hebben de kilometers in één keer afgelegd.Zondag: aankomst.
Op een enkeling na waren alle deelnemers zondagavond goed aangekomen bij Hotel Au Riesling in Zellenberg (Frankrijk).De organisatie, in zeer goede handen van Ria en Frans Janssen, zorgde er voor dat iedere dag het programma in onze ontbijt- en dinerruimte opgehangen werd. 
Onderstaand een kort overzicht van deze mooie week. De bijbehorende foto’s geven een goede sfeerimpressie.

Maandag: bezoek aan Ribeauvillé en Riquewihr. Met het toeristentreintje in Ribeauvillé door de mooie omgeving gereden. Begeleidend commentaar in het Nederlands via koptelefoontjes.

Dinsdag: 's middags een bezoek gebracht aan Strasbourg (inclusief boottocht).En weer terug op de thuisbasis... 

Woensdag: een mooie rit gereden naar Col de la Schlucht (het hoogste punt van de Elzas).

En weer terug op de thuisbasis...


 
Donderdag: met de bus naar Colmar geweest (inclusief rondleiding).Vrijdag: bezoek gebracht aan Cité de l‘Automobile, het automuseum in Mulhouse, gebouwd rond de Collection Schlumpf. Het museum heeft de meest uitgebreide verzameling Bugatti motorvoertuigen ter wereld.En weer terug op de thuisbasis...

's Avonds bij het diner een Elzasser specialiteit: zuurkool met worst. Niet iedere deelnemer was even enthousiast, maar een lekker glaasje wijn deed wonderen... 
Fotoverslag: Frans Janssen.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart